Firma Rehberi

Firma Rehberi
Alanında En iyi Firmalar

Avukat

 Avukat


Adli makamlarda görevlendirilen ve mahkemeye ya da kişilere karşı insanların haklarını savunmakta olan kişilere avukat adı verilmektedir. Avukatlar, davalı ya da davacının tüm haklarını savunmakla yükümlüdür. Bir mahkeme esnasında davacı ya da davalının haklarını savunmayı üstlenmektedir. Bu süreç içerisinde müvekkilinin lehine bir şekilde davranmak ve davanın sonuna kadar haklı olarak çıkarmak için deliller toplamaktadır. Bu delilleri mahkemelerde hakimler ile paylaşarak, hakimi ikna etmeye çalışmaktadır. Avukatların asıl görevi gerçeği açığa çıkarmak değil, tamamen müvekkilinin aleyhine olan delilleri ortadan kaldırarak, menfaatine olan delilleri ortaya sunmaktır. Bazı durumlarda davalı ya da davacı vekaletname vererek mahkemeye avukatını gönderebilmektedir. Bu gibi durumlarda da müvekkili olmasa da avukat yine aynı şekilde müvekkilinin savunmasını yapmakla yükümlüdür.
Avukatlar mesleğini serbest olarak yapabilmektedir. Bunun yanı sıra isteğine bağlı olarak bir kuruma, firmaya ya da hukuk bürosuna bağlı olarak da gerçekleştirebilmektedir. Avukatlar sadece mahkemelerde görev almamaktadır. Kimi zaman iş ya da dava takibi gibi konularda görev alırken, aynı zamanda hukuki danışmanlık, sözleşme hazırlanması gibi daha birçok konuda da hizmetler verebilmektedir. Avukat olmak isteyen kişilerin bazı standartlara ulaşması gerekmektedir. Bunlardan biri Türk vatandaşı olmaktır. Ayrıca herhangi bir şekilde avukatlık mesleğine aykırı davranmamış kişilerdir. Sadece hukuk fakültesi mezunları ve buna ilaveten toplamda 12 yıl staj görmüş kişiler avukatlık mesleğini ifa edebilmektedir.


istanbulda avukatlık firması : https://aydarhukuk.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dijital Dönüşümler

Dijital dönüşüm: teknoloji dönüşümü değil, iş yapma şeklinin dönüşümüdür. İş yönetimini teknoloji odaklı yapmak istiyorsanız ve girişimci ru...