Firma Rehberi

Firma Rehberi
Alanında En iyi Firmalar

Güneş Panelleri Hakkında Bilgi



Dünyaya inen güneş ışığının enerji boyutu, bu zamanda kullandığımız dünya enerji gerekliliğinin yaklaşık 10 bin katı kadardır. Bu nedenle insanlık enerji miktarını gidermek için dünyaya yansıyan güneş ışınlarının yalnızca yüzde 0,01’ini verimli kullanması da yeterli olacaktır. Kullanılan güneş panelleri de, gezegene gelen güneş ışıklarını elektriğe dönüştürürler. Güneş paneli yüzeyine ulaşan güneş ışığını emmeyi sağlayan solar hücrelerden meydana gelir. Bir güneş panelinin verim oranı, kullanıldığı hücrenin genel güneş ışığını elektriğe çevirme oranı ile ortaya çıkar.

 Güneş Paneli

Güneş Paneli Kurulumu Nasıl Yapılır?

Enerji sistemlerinde güneş paneli kurulumu normalde 2 şekilde yapılmakta. Geniş kapsamlı güneş enerjisi santralleri araziye kurulumu yapılırken, fabrikalar, çiftlikler ya da evlerde normalde çatıya kurulum gerçekleşmektedir. Yere kurulumu sağlanan güneş panelleri normal bir araziye 50 cm yüksekte kurulur. Ayrıca fazla tozlanmanın ve verim kaybının engellenmesi planlanır. Arazi kurulumları için zemin şekli son derece önem arz ediyor. Yumuşak zemin için güneş paneli konstriksiyonu çakma yapımı ile düzenlenirken, taşlık ya da bozuk görünümlü arazilerde beton yöntemi ile Daha kalıcı hale getirilir. Çatıya montaj yapıldığı zaman, çatı görünümünde eğim açısı son derece önem arz ediyor. Gerekli kurulum yapılırken çatı düz görünüyorsa, güneş panellerine eğim sağlamak için arazi düzenlemesi gibi, daha hafif konstriksiyon da eğim uygulanması gerekir. Eğer ki çatı eğimli bir çatı gibi görünüyorsa eğim uygulanmaz. Güneş paneli hazırlanırken önemsenmesi gereken düzenleme, panellerin ön bölümünün güney cephesine göre yapılması ve ön kısmında gölge oluşturacak farklı bir şey olmamasıdır.

Güneş Paneli Siparişleriniz için güvenle tercih edebileceğiniz adres : https://www.gezegensolar.com/gunes-panelleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dijital Dönüşümler

Dijital dönüşüm: teknoloji dönüşümü değil, iş yapma şeklinin dönüşümüdür. İş yönetimini teknoloji odaklı yapmak istiyorsanız ve girişimci ru...