Firma Rehberi

Firma Rehberi
Alanında En iyi Firmalar

Pimapen Avantajları

Evlerimiz de yaşam tarzımıza ve ihtiyaçlarımıza yönelik konumlandırdığımız; aydınlanma, havalandırma, iletişim sağlama ve yalıtım amaçlı kullandığımız sisteme pencere deriz.
Döşediğimiz ev stillerimize göre değişen pencere şekillerimiz ve pencere pervazlarında kullandığımız çeşitli malzemeler vardır. Bu malzemelerden en yaygın olarak kullanılanı pimapenlerdir. Yaygın kullanılmasının nedeni ortama daha resmi bir hava kattığından mıdır, kurulumundan sonra oluşabilecek minimum masraftan mıdır, yoksa sıcak ve soğuktan etkilenmeyip şişme ve çatlama gibi sorunlarının olmamasından mıdır bilinmez. Bilinen tek şey var o da pimapen pencere pervazlarının kolay bakım, boya gerektirmeme, çürümeme/paslanmama/bükülmeme, çevreci olma, yanmaya karşı dirençli ve sağlam /dayanıklı olma gibi avantajlarının olmasıdır. Bu avantajlıkları sağlayanın ise sadece pencere pervazı olan pimapen olduğu düşünülmemelidir. Pimapeni tamamlayan önemli materyallerden biride camlardır. Cam seçimi yaparken önem verilmesi gereken özellikler ise cam ölçüsü ve cam ünitesi tipleridir. Cam üniteleri ve performansları pimapenin sağladığı avantajları arttırmaktadır.

Ayrıca pimapenlerin özellikle kullanım kolaylıklarının olması ve sağladığı konfor nedeniyle kullanım alanları sadece pencerelerle sınırlı kalmamıştır. Bahçe ve balkon kısımlarında da şık bir kış bahçesi oluşturarak oturma alanı ya da alandan tasarruf amaçlı olarak çeşitli şekillerde de kullanılmıştır.
Kısaca birçok insanın yaygın olarak pimapen pencere pervazı ve sistemleri kullanmasının sebebi diğer pencere pervazlarına göre ısı yalıtımı, ses yalıtımı, uzun ömürlülük, dayanıklılık, hava ve su geçirmezlik, hafif ve kolay kurulum gibi özelliklerinin daha üstün olmasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dijital Dönüşümler

Dijital dönüşüm: teknoloji dönüşümü değil, iş yapma şeklinin dönüşümüdür. İş yönetimini teknoloji odaklı yapmak istiyorsanız ve girişimci ru...