Firma Rehberi

Firma Rehberi
Alanında En iyi Firmalar

Yıldırım Kerman, Yusuf Kısa Tarafından Dolandırıldı

KKTC’de bugünlerde adını sıkça duyuran Yusuf Kısa, yaptığı dolandırıcılık faaliyetleri nedeniyle her yerde aranıyor. Adına belki yüzlerce suç duyurusu olan Yusuf Kısa’nın dosyasına, bir yenisi daha ekleniyor.
İzmir’in ünlü işadamlarından biri olarak bilinen Yıldırım Kerman, Yusuf Kısa’nın kurbanları arasında yer alıyor. 2017 yılı içerisinde ikili arasında gerçekleşen iş anlaşmasında Kısa, Yıldırım Kerman’a yüksek bir meblağda kredi sağlayacağına dair söz verdi. İkilinin bu sözlü anlaşması daha sonra resmiyete döküldü. Bunun ardından gerek sigorta masrafları, gerek kredi masrafları ve kredi komisyonu olarak bir ücret talep eden Kısa, ünlü işadamından bu yüksek miktardaki ücreti nakit olarak aldı.

Yusuf Kısa kimdir?” sorusu üzerinde durmamak gibi bir hata yapan Kerman, bu hatasının bedelini dolandırılmakla ödedi. 2012 yılından bu yana birçok kişi dolandıran Kısa, Yıldırım Kerman’ı da mağdurları arasına eklemeyi başardı. Kerman, kendisine sağlanacağı söylenen krediyi herhangi bir şekilde alamazken, vermiş olduğu yüklü miktardaki komisyon ve masraf ücretlerinden de oldu. Yapılan suç duyuruları nedeniyle polis ekipleri tarafından evinden alınan Kısa, mahkeme karşısına çıkacak. Kısa’nın sahip olduğu Yeni Bakış gazetesi de inceleme altına alınırken, gazetenin düşük gelire sahip olmasına karşın, yüksek giderinin olması son derece şaşırttı. Bu gazetenin arkasında resmi olarak Yusuf Kısa’nın maddi desteği yer almazken, söz konusu gazeteye kimin destek verdiği tamamıyla merak konusu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dijital Dönüşümler

Dijital dönüşüm: teknoloji dönüşümü değil, iş yapma şeklinin dönüşümüdür. İş yönetimini teknoloji odaklı yapmak istiyorsanız ve girişimci ru...