Firma Rehberi

Firma Rehberi
Alanında En iyi Firmalar

KIZLIK ZARI DİKİMİNİN SOSYOLOJİK ÖNEMİ


Kızlık zarı dikimi işlemi halk arasında kızlık zarı dikimi (hymenoplasty) sosyal nedenlere bağlı düzeltilmeye karar verildikten sonra yapılması gereken kişiye uygun en güvenli, riski en az  olan cerrahi teknik seçilmelidir.3 katlı mikro fleep kızlık zarı dikimi hymenoplasty yöntemidir. Bu işlemden önce hastanın genital bölge temizlik yapması gerekmektedir.


İşlem hastaya işlem hakkın da bilgi verilir. İşlem sonrası neler yapıp yapmaması konusunda bilgilendirilir. Kızlık zarının dikimi geçici ve kalıcı olarak yapılmaktadır. İşlem lokal yada genel anestezi altında da olabilir bunlar hastanın isteğine göre değişir. İşlem 15-20 dakika sürmektedir. İşlem sonrası hasta günlük hayatına devam etmektedir. Kızlık zarının birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan biri esnek kızlık zarıdır. Eğer hasta esnek kızlık zarına sahipse cinsel ilişkide kanama gelme ihtimali çok azdır. Bu durumda  karşı tarafa mahçup olmaması için kızlık zarı dikim işlemleri  yapılır ve ilk ilişki esnasında kanama gelmesi sağlanır. İşlem sonrası hastaya reçete verilir ve uygulama ile ilgili bilgi verilir. Toplumsal problem olduğu için hastaya hem tedavi hemde psikolojik destek verilir. İşlemden sonra hastanın kanlı akıntısı olabilir bu durum hastayı korkutmamalıdır. Dikişler kendiliğinden eriyip düşeceklerdir. Ayrıca hasta her konuda bilgilendirilmektedir. Mesela spor yapmamalı ve havuza, denize girmemelidir. Tuvalet sonrası bölge hijyen kurallarına uygun şekilde temizlenmeli ve nemli kalmamasına özen gösterilmelidir. Doktorun söylediği  tarihte mutlaka kontrole  gelmelidir. Kızlık zarı sadece cinsel ilişkide bozulan bir doku değildir. Mastürbasyon yanlış tampon kullanımı, düşme, travmatik durumlarda da bozulabilmektedir.bu gibi durumlarda hastanın partneri yanlış anlaması için düzeltme işlemi yapılabilmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dijital Dönüşümler

Dijital dönüşüm: teknoloji dönüşümü değil, iş yapma şeklinin dönüşümüdür. İş yönetimini teknoloji odaklı yapmak istiyorsanız ve girişimci ru...