Firma Rehberi

Firma Rehberi
Alanında En iyi Firmalar

Teknolojiyi bilinçli kullanmak

Teknolojiyi yakından takip etmek günümüzde gereklilik haline gelmiş durumda ve bu durum gün geçtikçe bizleri daha da etkisi altına alıyor. Sizlere öncelikle teknolojinin içinde olmak zorunda olduğumuz şu günlerde uyarmak istediğimiz konu bu durumu yararınıza kullanmanız gerektiği konusunda uyarmak istiyoruz. Hayatımız her alanında olan teknolojiyi illa ki yakından takip edin. Ancak bunu yaparken kesinlikle dikkat etmeniz gereken şey bunu yararınıza kullanmanız gerektiğidir.



Teknolojiyi Yakından Takip Edin

Teknoloji haberleri bizlere bu konuda fayda sağlayacak gelişmeleri takip edeceğimiz kaynaktır. Yapmanız gereken şey faydalı yönde teknolojiyi hayatınıza sokmanızdır. Sadece olumlu yönleri ve ihtiyacınız doğrultusunda kullanacağınız cihazlar, program ve uygulamalar kesinlikle hayatınızı çok büyük ölçüde kolaylaştıracaktır. Ancak bunu bilinçsiz bir şekilde kullanmanız elinizde, cebinizde ve evinizde adeta bir canavarla birlikte yaşıyor olacaksınız.

Benim başıma gelmez demeyin

Teknoloji alanında ki gelişmeleri takip edip olumsuz haberlere rastladığınızda benim başıma gelmez demeden kesinlikle önlemlerimizi almanız gerekmektedir. Yapacağınız işlemler ne kadar güvenli, şifreli olsa da u bilgilere ulaşılabileceğini ve sizi mağdur edebileceğini unutmayınız. Basit yöntemlerle şifrelerinizi ellerine geçirip banka hesapları, sosyal medya hesapları vs... gibi hesaplarınıza erişilebileceğini unutmayınız.

Örneklendirmek gerekirse : Günümüzde hemen hemen herkes bir baka ile çalışmaktadır ve bu bankaların uygulamalarını hepimiz cihazlarımıza indirmekteyiz. Teknolojinin yoğun bir şekilde kullanıldığı günümüzde bankalara ait mobil şubeleri mecburen de olsa kullanmaktayız. Yani bu uygulamaları kullanmasak olmaz, bilinçsiz kullanırsak da olmaz. Tam da bu noktada belirttiğimiz bilinçli kullanım devreye girmektedir.

Banka hesaplarınıza 3. kişilerin erişmemesi ve bu uygulamaları güvenli kullanmak için güvenliğimiz açısından uygulamaları güvenli kullanım hakkında bilgi sahibi olmak gerekir.


Güvenlik için ne gibi önlemler alabiliriz?

  • Kullandığımız uygulama ve programlar hakkında bilgi sahibi olunmalı
  • Kesinlikle belirlenen şifreler güvenliğimiz için harf-rakam-karakter şeklinde olmalı
  • Şifrelerimizi 2. kişilerle paylaşmamalıyız
  • Yapılacak online alışverişlerde 3D Kullanmalıyız
  • Alışverişlerimiz için güvenilir siteleri tercih etmeliyiz
  • Alışveriş yaptığımız online alışveriş sitelerinin, alışveriş yaparken orjinal-alışveriş yaptığımız sitenin asıl sitesi olması gerektiğini unutmamalıyız (Bazı kişiler siteleri kopyalayıp aynı siteleri 1 harf eksik veya 1 harf fazla gibi küçük değişikliklerle kopyalayarak kişilerin kredi kartı bilgilerini çalmaktadır).
  • Alışveriş yapılan sitede ssl sertifikası olmasına özen göstermeliyiz
  • Bilmediğimiz kaynaklardan gelen sms-mailleri açmamalıyız
  • Mailimize- Telefonumuza gelen mesajlar bilmediğimiz kaynaklardansa buralarda linklere tıklamamalıyız
  • Cihazlarımızda Anti virüs kullanmalıyız

Bunlar sayabildiğimiz maddelerdir ve kesinlikle kendimizi teknoloji alanında geliştirmemiz gerektiğini unutmamalıyız. Teknoloji ile iç içeyken ve bu durum sürekli olarak artarken kesinlikle bilinçli birer kullanıcı olmamız gerekmektedir.

1 yorum:

Dijital Dönüşümler

Dijital dönüşüm: teknoloji dönüşümü değil, iş yapma şeklinin dönüşümüdür. İş yönetimini teknoloji odaklı yapmak istiyorsanız ve girişimci ru...