Firma Rehberi

Firma Rehberi
Alanında En iyi Firmalar

Teknodiot Oyun Ve Teknoloji

Video oyun içeriklerinden modern yaşam içerisinde karşılaştığımız her şey sıkı bir şekilde anlatılmaya çalışılmaktadır. Bir çok platformda oyun haberleri içeriklerinde de karşılaştığımız gibi çevrimiçi ve çevrimdışı gibi seçenekler ile bu tarz video oyunlarının da sayıları günden güne de artmaktadır. Bu duruma karşılık olarak, kullanıcıları ise her gün daha fazla gelişmiş oyun davranış modelleri de karşılayabilmektedir. Bu tarz oyuncların geliştirilmeleri ve oyuncuların kişisel özelliklerini de belirlemek için kullanılabilecek bir çok veri de üretilmektedir. Bu sektörde ise oyun bağımlılıklarının erken tespitleri için oyun alanında da pazarlama yapmak en mantıklı seçenek olarak da kabul edilecektir.




Bugüne kadar yapılan oyun araştırmalarının bir çoğu küçük kümeler üzerinde manuel olarak yapılmaya başlanıldı. Bunlarla beraber ise  istatiksel olarak daha net ve doğru sonuçlar elde etmek için büyük veri dizinlerini analiz etmemiz de gerekebilmektedir. ITMO üniversitesi ve Singapur Ulusal Üniversite’nden bilim insanları, bu tarz araştırmalar için öncü olmayı da kabul etmektedirler. İnternet üzerinde oyun haberleri bir çok yanlış analiz haberleri de yayınlayabilmektedirler. Bu tarz analizler için oluşturulmuş veri tabanlarından en doğru sonuç alınabilecek çok az uygulama da mevcut. Fakat bu tarz yapımlar ve şirketler araştırma yapan enstitülere de içerik sunacaklar mı burası da merak konusu. Steam ve Origin gibi platformlarda rahatlıkla yapılabilecek olan analiz ve testler bizlere mantıklı ve doğru sonuçlar da verebilmektedir.

Youtube kanalı sayesinde teknodiot.com adresnden sizlerde her hafta videomuz ile oyun ve teknoloji haberlerini takip edebileceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dijital Dönüşümler

Dijital dönüşüm: teknoloji dönüşümü değil, iş yapma şeklinin dönüşümüdür. İş yönetimini teknoloji odaklı yapmak istiyorsanız ve girişimci ru...