Firma Rehberi

Firma Rehberi
Alanında En iyi Firmalar

OSMANLICA ÇEVİRİ


Osmanlıca genellikle eski Türkçe olarak adlandırılan, 13. Yüzyıldan 20.yüzyıla kadar kullanılan bir dildir. 15.yüzyılın ortalarında Osmanlıca yazılar yazmak belirgin hale gelmiş, 16.yüzyılın başlarında da artık belirginleşmiştir. 16.yüzyıldan 19.yüzyılın ortalarına kadar Osmanlı Türkçesi adını alan Osmanlıca, eski dönemlerde kullanılan kelime haznesi bakımından çok zengindi. Ayrı bir dil olarak değil, 3 dilin harmanlamasından oluşan bir dil olarak kabul edilmiştir. Günümüzde ise Osmanlıca Türkçe ’den bağımsız bir dildir. Bu nedenle Osmanlıca tercüme ve Osmanlıca çeviri i bir sektör haline gelmiş, dil çeviri merkezlerinde Osmanlıca ’ya da yer verilmiştir. Osmanlıca öğrenmek bu topraklarda yaşayan herkesin tarihini anlaması açısından önemlidir.

 Osmanlıca tercüme



Osmanlıca Türkler için önemli bir dil olmasının yanı sıra dünyayı dize getirmiş büyük bir imparatorluğun da diliydi. Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan kısa süre sonra gerçekleşen Harf Devrimi ve Dil Devrimi sonrası Osmanlı Türkçesi kullanımdan kaldırılmıştır. Yazı dili ve gramer olarak tedavülden kalkmış, Türk Dil Kurumu’nun yabancı kelimeleri Türkçeleştirme çabaları ve batılılaşma çalışmalarıyla günümüzdeki halini almıştır.
Dil milletleri diğer milletlerden ayıran, fikir dünyasının tezahürüdür. Bu yüzden Osmanlıca çeviri yapmak o dönemin fikir ve düşünce dünyasını anlamayı kolaylaştırır. Osmanlıca geçmiş ve bugünkü Türk milletleri arasında köprü görevi görür.  Osmanlıca çeviri yapmak, kullanıldığı dönemin eserlerini anlamak bakımından önemlidir. O dönemlerde yayınlanan kaliteli eserlerin bilim, edebiyat, din ve sanata katacağı katkılar bu döneme ışık tutacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dijital Dönüşümler

Dijital dönüşüm: teknoloji dönüşümü değil, iş yapma şeklinin dönüşümüdür. İş yönetimini teknoloji odaklı yapmak istiyorsanız ve girişimci ru...